Nieuws

OVER ONS > NIEUWS

Uitvaartcentrum De Engenhof in Soest heeft nieuwe eigenaar

Op 3 januari 2019 is Uitvaartcentrum De Engenhof in Soest van eigenaar gewisseld. Het familiebedrijf Uitvaartverzorging Smorenburg neemt het uitvaartcentrum over van Maatschap Uitvaartcentrum Soest. Al sinds het ontstaan van het uitvaartcentrum maakt het familiebedrijf gebruik van de faciliteiten. Uitvaartverzorging Smorenburg is een familiebedrijf waar sinds 1938 een warme, respectvolle benadering de hoofdrol speelt in het verzorgen van uitvaarten. Inmiddels zet de derde generatie die traditie voort.

Bezoek de website van Uitvaartverzorging Smorenburg
“We zijn toe aan een volgende stap. Door nu een eigen uitvaartcentrum te beheren kunnen we onze diensten voor mensen in de regio verder uitbreiden en meer mensen ondersteunen bij het verzorgen van een waardig afscheid. Onze familie heeft dit al tachtig jaar mogen doen in onze regio en daar zijn we ontzettend trots op. In beginsel zullen wij alles bij het oude laten . Maar gaande weg gaan wij onderzoeken en bekijken welke facetten wij kunnen verbeteren. Wij hebben daar mooie ideeën over. Waarover wij u later meer zullen vertellen. Wat in ieder geval gelijk zal blijven is de persoonlijke aanpak en service van Smorenburg. We kennen ook de andere uitvaartverzorgers uit de regio goed. Zij kunnen vanaf 3 januari natuurlijk gebruik maken van de faciliteiten van het uitvaartcentrum,” zegt Jos Otten van Uitvaartverzorging Smorenburg.

Het uitvaartcentrum was eigendom van de Maatschap Uitvaartcentrum Soest. Deze maatschap bestond uit Monuta, Christelijke Vereniging voor Uitvaartverzorging Soest en Gooische Uitvaartverzorging & Yarden. De twee medewerkers zullen aanblijven en ook in dienst van Uitvaartverzorging Smorenburg rouwbezoeken en condoleances begeleiden en de catering verzorgen.

“Voor ons is het overdragen van het uitvaartcentrum aan Smorenburg een logische keuze. Bij het ontstaan van de Maatschap en het uitvaartcentrum eind jaren tachtig was er een maatschappelijke behoefte en noodzaak die ingevuld moest worden. Daarom is De Maatschap Uitvaartcentrum Soest ontstaan om dit mogelijk te maken. Na 28 jaar is het tijd om het uitvaartcentrum over te dragen aan een ondernemer uit de regio en de Maatschap op te heffen,” aldus Jaap Blaak, vertegenwoordiger van de Maatschap Uitvaartcentrum Soest.

Soest, 12 december 2018 – bewerkt op 2 januari 2019