Over ons

De mensen

Als u telefonisch contact opneemt met Uitvaartcentrum De Engenhof, krijgt u één van onze medewerkers te spreken.

Zij verstaan als geen ander hun vak, begeleiden rouwbezoeken en condoleances en verzorgen tevens de catering.

Historie

Van oudsher maakte Soest gebruik van het mortuarium in het befaamde ziekenhuis Zonnegloren, gelegen aan de Soesterbergsestraat in Soest. Eind jaren tachtig werd duidelijk dat deze opbaarruimte wellicht niet zou blijven bestaan.

Ziekenhuis Zonnegloren in Soest
Dat is uiteindelijk de aanleiding geweest voor de oprichting in 1989 van de Maatschap Uitvaartcentrum Soest. De Christelijke Vereniging voor Uitvaartverzorging Soest, Coöperatieve Vereniging Gooische Uitvaartverzorging (nog steeds een coöperatieve vereniging) en Monuta (toen nog Monuta Stichting) sloegen de handen ineen en maakten zich gezamenlijk sterk voor de realisatie van een uitvaartcentrum. Soest had immers recht op een uitstekende locatie voor de opbaring van ‘haar’ overledenen.

Uitvaartcentrum De Engenhof in Soest anno 2018
De bouw van het uitvaartcentrum werd in 1991 afgerond: er stond een prima pand op een uitstekende locatie. Dat is nog steeds zo. Wat natuurlijk wel werd aangepast aan veranderende tijden, was de inrichting van De Engenhof. Enkele jaren geleden heeft het uitvaartcentrum een modernisering ondergaan.

Het uitvaartcentrum was tot 2019 eigendom van de Maatschap Uitvaartcentrum Soest. Deze maatschap bestond uit Monuta, Christelijke Vereniging voor Uitvaartverzorging Soest en Gooische Uitvaartverzorging & Yarden.

Organisatie

Sinds 3 januari 2019 is De Engenhof onderdeel van Uitvaartverzorging Smorenburg. U leest er meer over op onze pagina NIEUWS.